fbpx

Rijbewijs behalen voor vrouwen

U staat op het punt om moeder te worden. De mooiste ervaring die u maar kunt meemaken. Het is natuurlijk niet fijn om in het openbaar vervoer boodschappen te vervoeren terwijl de kinderen om je heen rennen. Vaak is het toch fijner om in je eigen auto met de kids op pad te gaan. Bent u een zwangere vrouw die haar rijbewijs wilt behalen? Dan bent u bij rijschool Besure aan het juiste adres!

Rijlessen tijdens zwangerschap?

Ja, het is toegestaan om tijdens de zwangerschapsperiode rijlessen af te nemen. Ook is het toegestaan om tijdens de zwangerschap op praktijkexamen te gaan voor je rijbewijs. Wij adviseren zwangere studenten om te kiezen voor een spoed rijbewijs pakket. Wij adviseren de spoedpakket voor zwangere vrouwen omdat de rij examinator vanuit het CBR in staat is om het examen niet door te laten gaan. Met een spoed pakket kan je nog op examen gaan voorafgaand week 40. Hierover lees je meer in de volgende alinea.  

Zwanger op praktijk examen rijbewijs

Een rij examinator kan zoals eerder vermeld ervoor kiezen om het rij examen voor hoogzwangere vrouwen niet door te laten gaan. Het geld wat u heeft betaald aan CBR voor uw praktijk examen wordt dan ook niet vergoed. De rij examinator beoordeeld dit met oog op veiligheid voor uw eigen- en andermans deelname in het openbare verkeer. Dit geldt alleen voor hoogzwangere vrouwen. Er zijn hier geen vaste regels voor, rij examinatoren beoordelen dit situatie gericht. Voor vragen of advies op dit vlak kunt u altijd contact met ons opnemen voor aanvullende informatie. 

Tips voor rijlessen tijdens zwangerschap

  • Neem een spoedcursus voor je theorie examen
  • Neem zoveel mogelijk rijlessen op het begin van je zwangerschap
  • Probeer je praktijk examen voor je rijbewijs af te leggen voorafgaand week 40
  • Neem meerdere rijlessen per week
  • Blijf ten alle tijden lachen, alles komt uiteindelijk goed!

Gratis proefles rijbewijs

Ontmoet onze gezellige instructeurs, vraag vrijblijvend gratis een proefles aan bij rijschool Besure!
BEN JIJ ZEKER?

01 Comment

  1. Bedankt voor het delen van deze info over rijlessen tijdens de zwangerschap. Een vriendin van mij zou graag haar rijbewijs willen halen nu er een baby op komst is. Ik ga haar dit artikel gelijk even doorsturen!

Reactie achterlaten

Your email address will not be published. Required fields are marked *