fbpx
De ideale voorbereiding op je praktijkexamen rijbewijs

De ideale voorbereiding voor mijn

Je ziet het al voor je, je rijdt in je auto samen met je vrienden om wat leuks te gaan doen. De zon schijnt, de muziek staat lekker hard en je weet dat je dag niet meer stuk kan. Maar voordat het zover is moet je wel eerst je praktijkexamen afleggen. Je bent al maanden bezig met je rijlessen en dan is het moment daar, je mag eindelijk examen doen. Je kijkt er heel erg naar uit maar tegelijkertijd ben je ook best gespannen want je wilt het heel graag halen. 

De voorbereiding

Rijexamen doen is voor heel veel mensen spannend dus schaam je daar niet voor want je ben niet de enige. Om je rijexamen zo goed mogelijk te laten verlopen is het belangrijk om je zo goed mogelijk voor te bereiden. Voor iedereen kan zo een voorbereiding anders zijn dus doe wat voor jou goed voelt. Zorg ervoor dat je voldoende lessen hebt gehad zodat je weet dat je het rijden onder controle hebt. Stem samen met jouw rijinstructeur af wanneer jouw ideale moment is om op rijexamen te gaan voor jouw rijbewijs. We zijn tenslotte samen een team, met een doel: jouw rijbewijs! Een tip vanuit Besure is om een dag voor je rijexamen in de ochtend nog een rijles te pakken zodat je genoeg zelfvertrouwen hebt en je met een zelfverzekerd gevoel het examen ingaat. De rest van de dag doe je niks meer en laat je het examen even los. Ga wat leuks doen met vrienden of familie en ga op tijd slapen zodat je goed uitgerust bent en gefocust.

Het praktijkexamen zelf

En dan is het zover, de dag dat je examen mag doen. Wij kunnen ons voorstellen dat je er zin in hebt maar dat je ook behoorlijk zenuwachtig bent en dat is niks om je voor te schamen. Om ervoor te zorgen dat jij zo min mogelijk gespannen bent voor je rijexamen hebben wij van Besure een paar tips voor je opgesteld.

  • Wees niet bang om fouten te maken. Niemand rijdt foutloos en als je een fout maakt laat dan zien hoe je het oplost.
  • Probeer zelfverzekerd te rijden en komt niet twijfelachtig over laat zien dat jij thuis hoort in het verkeer.
  • Rijd ontspannen, rijd vlot door waar het kan en mag. Houd rekening met je mede weggebruikers en pas je snelheid aan conform de verkeersregels.
  • Pas je snelheid aan in een bepaalde situatie.
  • Kijk of je je rijexamen in de vakantieperiode kan boeken en dan het liefst in de ochtend. Het is dan vaak nog rustig op de weg en daardoor kan lekkerder doorrijden.
  • Het is geen ramp als je het niet in een keer haalt er zijn zoveel mensen die het niet in keer halen en is echt geen man overboord.
  • Maak van het examen niet een al te groot punt. Zie het als een les van een half uur waarin jij laat zien dat je het kan.

Gratis proefles rijbewijs

               Ontmoet onze gezellige instructeurs, vraag vrijblijvend gratis een proefles aan bij rijschool Besure!
Ben jij zeker?

Reactie achterlaten

Your email address will not be published. Required fields are marked *