fbpx

Gezondheidsverklaring invullen voordat je op examen kunt gaan

Voordat je op praktijkexamen kunt gaan is het belangrijk dat de leerling medisch goedgekeurd is bij het CBR. Dit moet de leerling zelf gaan invullen, omdat de leerling zelf verantwoordelijk is voor zijn medische rapport. Deze gegevens zijn persoonlijk en vertrouwelijk.

Waarom een medische verklaring?

Veiligheid is een belangrijk woord tijdens je rijopleiding, daarom ben je als bestuurder zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en voor die van de anderen. Om te mogen rijden en deel te nemen aan het verkeer als bestuurder moet je ‘rij geschikt’ zijn volgens de wet. 

Dat wil dus zeggen dat je geestelijk en lichamelijk in staat bent om te rijden. Heb je bijvoorbeeld een gezondheidsprobleem of een beperking? Of gebruik je medicijnen die invloed hebben tijdens het rijden? Dan mag je niet altijd de weg op. Om een goedkeuring te krijgen of je rij geschikt bent stelt het CBR een aantal vragen over je gezondheid. Deze vragen zijn terug te vinden in het gezondheidsverklaring.

Hoe werkt het?

Het indienen van je gezondheidsverklaring doe je via mijn.cbr.nl. Meer informatie over het indienen van je gezondheidsverklaring vind je op de site van het CBR onder Gezondheidsverklaring. Wees tijdig met het indienen van je gezondheidsverklaring om vertraging te voorkomen. Daarom is het belangrijk dat je het bij de begin van je rijopleiding al indient.

De kosten van deze gezondheidsverklaring zijn in 2019 €37,80.

Rijschool Besure help u met zekerheid door uw rijopleiding heen, dit doen we doormiddel van de 7 zekerheden van BeSure!

  • Hoge kwaliteitseisen
  • Hoog slagingspercentage
  • Altijd een instructeur met een lach
  • Deskundigheid van onze rijinstructeurs
  • De wensen van de leerlingen staan centraal
  • Een doelgericht lesmethode voor ieder leerling
  • Bij Besure ben je net zo zeker als een verzekering

Veel gestelde vragen

De proefles is geheel gratis. Besluit je na je proefles om toch ergens anders te lessen? Zelfs dan is je proefles gratis. Mocht je bij je proefles niet aanwezig zonder dat je dat heb gemeld bij ons dan zal er één les in kosten worden gebracht.

Je mag al vanaf je 16,5 jaar gaan lessen. Dit kan dankzij het 2toDrive-concept. Je kunt dan al op je 17e verjaardag afrijden. Daarna mag je tot aan je 18e levensjaar met een begeleider rond rijden. Zodra je 18 bent geworden mag je uiteraard zelfstand rond gaan rijden.

Een rijles duurt 50 minuten bij rijschool Besure. In deze 50 minuten wordt er efficiënt en effectief lesgegeven zodat de leerling elke les iets nieuws bij leert.

Het voorspellen van aantal lessen dat je nodig hebt is lastig. In Nederland ligt de gemiddelde lessen tussen 35 en 45 tot aan je examen. Bij sommige leerlingen duurt het langer en bij sommige weer korter. Doordat wij zeker zijn van de kwaliteit die wij aanbieden is de gemiddelde les wat je nodig hebt lager dan de Nederlandse gemiddelde. Samen met jou instructeur bij rijschool Besure wordt er een schatting gemaakt welke pakket het beste past bij jou.

Voordat je op examen kunt gaan moet je je rijschool gaan machtigen, vervolgens moet je ook je gezondheidsverklaring indienen per DigiD. Je hier meer lezen hierover.