Rijles tips

Leerzame autorijlessen door heel Noord-Brabant

€70,- KORTING

Reserveer nu
jouw kortingscode!

Tips rijlessen rijbewijs Breda

Geschreven door info@rijschoolbesure.nl

September 15, 2020

De zeven
van rijles-instructeur Kudret Tuna

Met deze gouden tips haal jij wel heel snel jouw rijbewijs B. Kudret Tuna heeft veel ervaring met het geven van rijcursussen en deelt in dit artikel wat in de praktijk het beste blijkt te werken.

Tip 1: Plan je rijlessen slim in

Denk goed na over wanneer jij het meeste uit de rijles kunt halen. Het halen van rijbewijs B betekent niet alleen dat je in de stad kunt rijden, op een rustige zondagochtend, bij 24 graden. Rijlessen in de spits of in het weekend, op buitenwegen of het rijden op de snelweg; al deze situaties behelzen uitdagingen. Bij rijschool Besure is het gebruikelijk om bij de eerste paar rijlessen in rustige uren te plannen. Je hebt zo meer overzicht en er zijn simpelweg minder factoren waar je je zorgen over kan maken. Zodra je wat vertrouwder bent met onze lesauto kan een drukke avond, of bij slecht weer, ervoor zorgen dat jouw verbeterpunten wat duidelijker naar voren komen. Alle rijcursussen van rijschool Besure worden afgestemd op de cursist. Wij plannen de rijlessen aan de hand van jouw vrije uren.

Tip 2: Houd altijd een realistisch aantal rijlessen in gedachten

Hoe snel kan je je rijbewijs halen? “Deze vraag krijgen wij vaker. Het is lastig om in te schatten hoelang het duurt, dat is per leerling verschillend”.  Bij iedere cursist kijken we naar welke manier het meest effectief is. Na een aantal rijlessen hebben we wel een redelijk beeld van jouw sterkere en zwakkere punten; daarmee kunnen we een goede indicatie geven van hoeveel rijlessen er nodig zijn. De rijinstructeur komt hier om de paar rijlessen op terug. Jullie bespreken je vooruitgang, waar je nog op moet letten en of je meer of juist minder lessen nodig gaat hebben voor het halen van je b rijbewijs. Het gemiddelde aantal lessen ligt tussen de 27 en 40. Bij 2 uur per week duurt het traject gemiddeld 3 maanden, mede in verband met het aanvragen van examens bij het CBR.

Wil jij sneller je rijbewijs halen? spoedcursus autorijlessen wordt gekozen wanneer een cursist in 2 weken het rijbewijs wil halen. Hierbij zit je meestal 3 uur per dag in de auto, het is dus een erg intensieve rijopleiding.

Tip 3: Iedereen leert anders autorijden

Bij rijschool Besure kan iedereen slagen voor het rijexamen. Iedereen is uniek en heeft dus ook unieke leerkenmerken en persoonlijke kenmerken. Daarom zijn onze rijopleidingen altijd op maat. Een autorijbewijs behalen is een groot moreel belang. Een B-rijbewijs zorgt voor mobiliteit maar ook voor vrijheid. Leerlingen die alsmaar zakken voor het rijexamen worden in onze ogen vaak te vroeg aangemeld voor het examen. De leerling is al op examen geweest en krijgt dan tussentijds minder intensief of zelfs ongerichte scholing; maar omdat de voertuigbeheersing nog niet helemaal op orde is, wordt het algemene plaatje er niet beter op.

Tip 4: Ook thuis je rijbewijs halen

Na jouw praktijklessen geven we je ook wat huiswerk mee. Op de weg leren we jou rijden, door over situaties na te denken en deze te visualiseren leer je ook. Dit is ook in de sportwereld een bewezen principe! Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om meer kennis op te doen over de rijvaardigheid die je met je rijlessen wil bereiken. De laatste is een no-brainer: blijf bij met je theorie! De meeste simpele fouten zijn te voorkomen met een goede kennis van de autotheorie.

Tip 5: Goed rijlessen

Deze tip gaat hand in hand met het slim plannen van je rijcursus. Rijlessen met een kater schiet bijvoorbeeld een stuk minder hard op. Doe je dat vaker, dan is het ook nog eens een duur grapje! Zorg voor een goede nachtrust en herhaal voordat de rijles begint nog eens de huiswerkopdrachten en een deel van je theorie. Op deze manier kun jij zo snel mogelijk jouw rijbewijs B halen!

Tip 6: Gebruik ezelsbruggetjes voor de autotheorie

Door ezelsbruggetjes te leren kun jij makkelijk je theorie-examen behalen. Daarnaast blijft het ook beter bij zowel tijdens de praktijklessen, tijdens je rijexamen of wanneer je je rijbewijs hebt gehaald. Zo mag je bij noodels op de weg nooit inhalen en kun je SPOT (spiegel, pijl, opzij kijken en tegenlegers) gebruiken wanneer je moet afslaan.

Tip 7: Goedkope rijlessen

Let altijd op een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Goedkoop is vaak duurkoop. Gebruik waar mogelijk de gratis proefles om te kijken of een goedkope rijschool kan voorzien in jouw behoeften en lessen met goede kwaliteit organiseert. Rijschool Besure biedt ook een gratis proefles aan ter kennismaking. Wij bieden een goede kwaliteit rijcursussen voor een uitstekend tarief. Heb je inhoudelijke vragen over de rijopleiding? Neem even contact op!

Extra’s

  • Een tussentijdse toets afnemen helpt je enorm met je voorbereiding voor het rijeexamen
  • De meeste cursisten zakken op gevarenherkenning en onjuiste voorbereiding; ben dit voor!
  • Steeds minder auto’s zijn handgeschakeld, wil jij electrisch gaan rijden en zo snel mogelijk de weg op; kies dan voor een automaat-rijpakket

Gratis proefles rijbewijs

Ontmoet onze gezellige instructeurs, vraag vrijblijvend gratis een proefles aan bij rijschool Besure. Wij verzorgen de gratis proefles in Breda, Tilburg, Oosterhout, Roosendaal, Prinsenbeek, Etten-Leur, Bavel, Gilze & Rijen

Proefles Aanvragen

Ben jij zeker?

Bloggen met Rijschool Besure….

Goedkoop rijbewijs behalen?

Bespaar kosten door zelf je pakket samen te stellen

Plan in overleg met je rijlesinstructeur een tussentijdse toets in!

Faalangst? Wij zetten dit voor jou om in succesgarantie!

Voor studenten, door studenten! Bespaar kosten op je rijbewijs.

Examen garantie; de herkansing is altijd op ons!

Gratis lesmateriaal en begeleiding voor je theorie examen!

Goedkoop en snel
rijbewijs halen!

€70 Korting

Reserveer jouw unieke code!

Telefonisch bereikbaar

Bel, whatsapp, mail of postduif 24/7!

Online rijles plannen

Online gemakkelijk rijlessen inplannen!

%

Klanten vertellen!