Rijles tips

Leerzame autorijlessen door heel Noord-Brabant

€70,- KORTING

Reserveer nu
jouw kortingscode!

Kan ik met mijn autorijbewijs scooter rijden of andere voertuigen?

Geschreven door info@rijschoolbesure.nl

July 31, 2020

Welke voertuigen kan ik besturen met mijn

Bij rijschool Besure bieden wij lessen en examinering voor verschillende rijbewijzen. Handgeschakelde rijbewijs en automaat rijbewijs vallen beiden onder rijbewijs categorie B. De automaat rijbewijs valt onder code 78. In deze blog brengen wij in kaart welke voertuigen jij allemaal mag besturen met een rijbewijs B op zak!

Scooter rijden met rijbewijs B?

Tegenwoordig krijg je bij het behalen van je rijbewijs B ook rijbewijs AM. Rijbewijs AM is vereist voor het besturen van een snorfiets, brommer, scooter of brommobiel. Het besturen van een snorfiets, brommer scooter of brommobiel kan gunstiger uitpakken in drukke steden. Deze voertuigen zijn uitermate geschikt voor kleine ritjes in de binnenstad. Ze zijn zuiniger en voordeliger dan een auto. Een tip van rijschool Besure: doe hier je voordeel mee en pak lekker de scooter!

Scooter rijbewijs Breda
Achterzijde van een rijbewijs: bij het behalen van je autorijbewijs B krijg je automatisch ook rijbewijs AM.

Bestelbusjes rijden met rijbewijs B?

Naast auto’s en scooters is het ook toegestaan om bestelauto’s te besturen met rijbewijs B. Er zitten hier wel strikte voorwaarden aan. Zo mag het busje niet zwaarder wegen dan 3500 kilogram. Daarnaast is het maximum aantal passagiers voor een bestelbus met rijbewijs B 8 passagiers. Dit is inclusief de bestuurder. Weegt het voertuig meer dan 3500 kg of zijn er meer dan 8 zitplaatsen aanwezig? Dan mag je hoogstwaarschijnlijk dit voertuig niet besturen met rijbewijs B. Hiervoor zou je rijbewijs D moeten behalen, beter bekend als de rijbewijs voor bussen. Rijd jij wel eens een bestelbusje met rijbewijs B? Laat ons weten in de reactie’s hoe dat bevalt!

Aanhangwagens rijden met rijbewijs B?

Rijbewijs B kent vele voordelen. Naast het besturen van bestelbusjes en scooters is het ook toegestaan om een aanhangwagen te besturen mits deze aan de voorwaarden voldoet. De voorwaarden hiervan zijn als volgt:

  • De aanhanger mag maximaal 750 kilogram wegen. Dit is inclusief leeg gewicht + laadvermogen.
  • Je mag wel een aanhanger die zwaarder dan 750 kilogram is besturen als de aanhanger en auto samen niet meer dan 3.500 kilogram wegen.
  • De aanhangwagen moet in goede staat zijn, voorzien van een extra kentekenplaat, opgepompte banden en brandende verkeerslichten uiteraard!

Heb jij nog vragen over welke voertuigen je kan besturen met autorijbewijs B? Of wil jij je scooter rijbewijs Breda behalen? Neem dan contact met ons op! Laat ons weten in de reacties waar jouw voorkeur naar uit gaat: een scooter, auto of bestelbus besturen? Wij zijn benieuwd!

Gratis proefles rijbewijs

Ontmoet onze gezellige instructeurs, vraag vrijblijvend gratis een proefles aan bij rijschool Besure!

Proefles aanvragen

Ben jij zeker?

Bloggen met Rijschool Besure….

Goedkoop rijbewijs behalen?

Bespaar kosten door zelf je pakket samen te stellen

Plan in overleg met je rijlesinstructeur een tussentijdse toets in!

Faalangst? Wij zetten dit voor jou om in succesgarantie!

Voor studenten, door studenten! Bespaar kosten op je rijbewijs.

Examen garantie; de herkansing is altijd op ons!

Gratis lesmateriaal en begeleiding voor je theorie examen!

Goedkoop en snel
rijbewijs halen!

€70 Korting

Reserveer jouw unieke code!

Telefonisch bereikbaar

Bel, whatsapp, mail of postduif 24/7!

Online rijles plannen

Online gemakkelijk rijlessen inplannen!

%

Klanten vertellen!